Resegruppen har ordet.

Vi är tre tjejer i Rägy08 som har klassens studieresan som projektarbete, Julia Mellåker, Olivia Karner och Julia Davidsson.
Vi tog på oss arbetet med resan i början av åk 2 och då handlade det mest om att samla in pengar för att kunna finansiera resa. Vi satte upp ett mål att få in ca 500 000 kronor för att täcka kostnader för flygresan, transporter, boende, mat och vissa obligatoriska aktiviteter. För att få in dessa pengar har vi sålt lotter, kakor, polkagrisar, skottat tak, inventerat på en matbutik, städat vägkanter, utfört HLR-utbildningar och brandskyddstillsyner och vi har dessutom haft en terminsavgift på 300 kronor per person. Bidrag från Räddningsgymnasiet, Folke Bernadotte Akademin och Special Fastigheter har även varit stora inkomstkällor.


Planeringen av resan började med att skaffa kontakter i Sri Lanka och även kontakt med personer i Sverige som har anknytning till Sri Lanka. Med hjälp av dessa har vi fått en bild av landet och idéer om vad vi vill uppleva. Utifrån det har vi sedan utformat vår studieresa.
Vi har planerat att resa runt ganska mycket i landet eftersom den möjligheten finns då landet är ganska litet. Vi kommer sammanlagt att besöka sex städer/orter. I dessa städer har vi planerat studiebesök, besök på sevärdheter och även en del fritid.

Under vårterminen i trean har vi förberett klassen inför resan. Vår rektor, P-O Löfquist, har delat med sig av sina erfarenheter från tidigare resor och gett oss och klassen praktiska tips. Vi har haft tre personer på besök som har föreläst om olika ämnen som har med Sri Lanka att göra. Dessa besök har varit väldigt givande och inspirerande!

Vi återkommer med mer information om hur vi arbetat, arbetar och förbereder oss inför resan!

Olivia (vid tangenterna), Julia M och Julia D

11 dagar!

Med bara elva dagar kvar till avfärd är nu vår reseblogg uppstartad.
Här kan ni läsa om förberedelser, resegruppens arbete och självklart vistelsen i Sri Lanka!

Enjoy!

RSS 2.0